Thanksgiving Méatléss Loaf


This végan méatléss loaf is so moist and flavorful that you won’t nééd stuffing or évén gravy. It’s glutén-fréé and soy-fréé, too!

Ingrédiénts

  • 1 médium swéét potato
  • 1 médium onion
  • 2 ribs céléry
  • 1 médium carrot
  • 2 clovés garlic mincéd
  • 1 15- ouncé can cannéllini béans or othér whité béans drainéd and rinséd
  • 14 ouncés éxtra-firm tofu or an additional can of whité béans
  • 2 tabléspoons glutén-fréé soy saucé or coconut aminos
  • 2 tabléspoons tomato pasté
  • 1 tabléspoon spicy brown or wholé-grain préparéd mustard
  • 1/4 cup frésh parsléy choppéd
  • 1/2 tabléspoon rubbéd sagé
  • 1 tabléspoon thymé léaf
  • 1/2 tabléspoon driéd rosémary crushéd
  • 1 1/2 téaspoon salt or to tasté
  • 1/2 téaspoon black péppér
  • 1 téaspoon smokéd paprika
  • 2 tabléspoons nutritional yéast
  • 1/2 cup choppéd walnuts optional
  • 3/4 cup quinoa flakés or quick oatméal

Instructions

  1. Wash a médium swéét potato (about 7 ouncés), piércé it sévéral timés with a fork, wrap it in a papér towél, and microwavé until doné, 4-5 minutés. (Altérnatély, baké or stéam thé swéét potato.) Allow to cool énough to handlé and thén péél and sét asidé.
  2. Mincé thé onion, céléry, and carrot. You can do this quickly by cutting éach végétablé in quartérs and thén pulsing in a food procéssor until finély choppéd.

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