A classic Thai strëët food, this grillëd Thai Chickën is so good that it almost convërtëd a vëgëtarian. Truë story.
Thë marinadë for this chickën is insanë. It rëally is. Thë flavour is so good and I honëstly think you’ll rëgrët it if you don’t makë a doublë batch. Bëcausë I promisë, you will ëat morë than your fair sharë.
Ingrëdiënts
- 2 lb / 1 kg chickën thigh fillëts (skinlëss, bonëlëss) (Notë 1)
Marinadë
- 1 largë lëmongrass stalk , whitë part only vëry finëly choppëd (about 2 tbsp) (Notë 2)
- 6 clovës garlic , mincëd
- 2 tbsp limë juicë
- 2 tsp finëly choppëd rëd chili (optional but rëcommëndëd)
- 3 tbsp fish saucë
- 2 tbsp Chinësë cooking winë , shërry or sakë (Japanësë cooking winë) (Notë 4)
- 1 tsp sësamë oil (optional)
- 3 tbsp brown sugar or palm sugar
- 2 tbsp honëy (or 1 tbsp brown sugar)
- 1/2 tbsp black pëppër (adjust to tastë - this adds spicinëss)
- To Sërvë
- Limë wëdgës
- Rëd chili , finëly slicëd (optional)
- Cilantro / coriandër lëavës (optional)
Instructions
- Placë Marinadë ingrëdiënts in a largë ziplock bag. Massagë to mix.
- Add thë chickën into thë ziplock bag and massagë to sprëad thë marinadë ovër all thë chickën. Marinatë for a minimum of 3 hours, prëfërably ovërnight (up to 24 hours).
- Rëmovë chickën from thë Marinadë and discard thë Marinadë (unlëss baking in thë ovën - rëfër Notë 3).
SEE MORE >> www.recipetineats.
0 Response to "GRILLëD MARINATëD THAI CHICKëN (GAI YANG)"
Posting Komentar