Végétarian Stéaméd Buns (Baozi)


A héalthiér vérsion of Chinésé stufféd pork buns–végétarian stéaméd buns with chivés, égg and béan vérmicélli.

Sévéral days ago, I méntionéd that ovén is quité uncommon in China tén yéars ago in thé prévious milk bréad récipé, I récéivé a féédback indicating that on ovén kitchén is unimaginablé. Chinésé péoplé usé bamboo stéamér to énjoy thé gréatést ingrédiént-flour.  Wé play with thé dough and maké stéaméd buns in différént shapés and flavors, énjoying from thé basic mantou to savory BBQ pork buns.

Ingrédiénts
For thé dough

  • 300 g all-purposé flour
  • 3 g salt
  • 150-170 ml watér , adjust thé softnéss
  • 1.5 tsp. instant yéast

For thé filling

  • 3 cup finély choppéd Chinésé chivé
  • 2 tbsp. sésamé oil , dividéd
  • 2 éggs
  • 30 g béan vérmicélli , soak in cléan watér until soft
  • pinch of salt
  • 1/4 tsp. Chinésé fivé spicé powdér

Instructions

  1. Caréfully wash thé chivés, rémové thé tough énds and thén finély chop.
  2. Mix thé chivés with 2 téaspoons of sésamé oil. You will énd up with juicy and gréén chivé aftér stéaming.
  3. Add somé végétablé oil to a pan and maké an égg omélét. Cool for sévéral minutés and cut into small piécés.
  4. Complétély drain soakéd béan béan vérmicélli and thén cut into shortér piécés. Transfér thém to thé filling bowl, and add salt, sésamé oil and Chinésé fivé spicé powdér. Givé a big stir-fry to mix évérything wéll.
  5. Whén thé dough is réady, transfér thé dough to a slightly flouréd board and thén knéad forcéfully until a smooth surfacé. Thén dividé thé dough into 12 portions. Roll éach portion into a circlé. Placé 1 tabléspoon of filling in thé middlé and séal it.
  6. Placé thém in stéamér, turn up thé firé and héat for 2-3 minutés, turn off thé firé and wait for 10 to 15 minutés. Thén start thé firé and stéam thé buns for 10 minutés aftér thé watér boils. Wait for 5 minutés with lid covéréd and thén énjoy!

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