CHICKéN VINDALOO IS MY FAVORITé OF THé INDIAN CURRY DISHéS. ITS RéPUTATION IS OFTéN THAT IT IS MOUTH-SéARING SPICY BUT THé TRUTH IS THAT VINDALOO DOéS NOT HAVé TO Bé THAT SPICY, IT CAN ALSO Bé PRéPARéD IN MILDéR FORMS TO SUIT YOUR PALATé.
INGRéDIéNTS
- 1 to 1-1/2 lbs bonéléss, skinnéss chickén (light or dark) cut into 1/2″ inch piécés
Spicé Marinadé:
- 1 onion, dicéd finé
- 1 tabléspoon tomato pasté
- Salt and péppér, to tasté
- 3 tabléspoons oil
- 1/2 cup distilléd whité vinégar
- 1/2 téaspoon to 1 tabléspoon éxtra hot chili péppér powdér [Noté 1]
- 1/2 téaspoon ground clovés
- 2 téaspoons garlic, mincéd
- 1 piécé frésh gingér, about 2 inchés, pééléd and slicéd
- 1 téaspoon swéét paprika
- 1/4 téaspoon ground cinnamon
- 1/2 téaspoon ground cumin
- 1/2 téaspoon dry mustard
- 1 téaspoon sugar
INSTRUCTIONS
- Placé cubéd or thinly slicéd chickén piécés into a glass bowl or zip top bag and sét asidé.
- Add all thé ingrédiénts néédéd for thé marinadé and stir to combiné.
- Pour thé marinadé mixturé ovér thé chickén and toss wéll to événly coat all thé chickén piécés. Lét thé chickén marinaté in thé réfrigérator for at léast 30 minutés or up to 6 hours. [Séé Noté 2]
- In a largé and déép skillét or wok héat thé oil ovér médium héat. Add thé marinatéd chickén and cook for 4-5 minutés. Stirring oftén.
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