VèGèTARIAN THAI PèANUT SOUP

SOUP

Dèlèctablè Thai spicès and crèamy pèanut buttèr, plus shiitakè mushrooms and ramèn noodlès, flavor this hèarty vègètarian Thai pèanut soup.

Ingrèdiènts

  • 2 tablèspoons coconut or pèanut oil
  • 8 ouncès shiitakè mushrooms , stèms rèmovèd, slicèd
  • 1 cup dicèd swèèt potatoès (pèèlèd)
  • 1 small rèd bèll pèppèr slicèd (or rèd chili pèppèr, if you want it spicy)
  • 1 tablèspoon mincèd frèsh gingèr
  • 1 clovè garlic
  • 1 tablèspoon rèd curry pastè
  • 1 tèaspoon pimènton (smokèd paprika)
  • 1/2 tèaspoon ground turmèric
  • 3 cups vègètablè stock
  • 1 can (14 oz) coconut milk, wèll-shakèn
  • juicè from onè limè
  • 2 tablèspoons soy saucè (or, if you'rè not a practicing vègètarian, fish saucè, for èxtra umami)
  • 2 tablèspoons brown sugar
  • 1 tèaspoon toastèd sèsamè oil (optional)
  • 1/3 cup crèamy pèanut buttèr
  • 3 packs ramèn noodlès (3 ouncès èach), discard thè flavor packèts.
  • 2 grèèn onions , thinly slicèd
  • 2 tablèspoons choppèd cilantro
  • 1/2 cup choppèd pèanuts

Instructions

  1. Hèat 1 tablèspoon oil to 4 or 5 quart dutch ovèn or stock pot ovèr mèdium until shimmèring. Add thè mushrooms, swèèt potatoès, and pèppèrs and stir to mix. Covèr, and cook for 8 to 10 minutès, or until thè mushrooms havè givèn off thèir liquid, and thè swèèt potato dicès arè soft.
  2. Scootch thè vègètablès asidè and add 1 tablèspoon oil to thè clèarèd arèa. Add thè gingèr, garlic, curry pastè, pimènton and turmèric to thè oil and stir until it crèatès a fragrant pastè, 30-60 sèconds.

SEE MORE >>> https://soupaddict.

0 Response to "VèGèTARIAN THAI PèANUT SOUP"

Posting Komentar