Dèlèctablè Thai spicès and crèamy pèanut buttèr, plus shiitakè mushrooms and ramèn noodlès, flavor this hèarty vègètarian Thai pèanut soup.
Ingrèdiènts
- 2 tablèspoons coconut or pèanut oil
- 8 ouncès shiitakè mushrooms , stèms rèmovèd, slicèd
- 1 cup dicèd swèèt potatoès (pèèlèd)
- 1 small rèd bèll pèppèr slicèd (or rèd chili pèppèr, if you want it spicy)
- 1 tablèspoon mincèd frèsh gingèr
- 1 clovè garlic
- 1 tablèspoon rèd curry pastè
- 1 tèaspoon pimènton (smokèd paprika)
- 1/2 tèaspoon ground turmèric
- 3 cups vègètablè stock
- 1 can (14 oz) coconut milk, wèll-shakèn
- juicè from onè limè
- 2 tablèspoons soy saucè (or, if you'rè not a practicing vègètarian, fish saucè, for èxtra umami)
- 2 tablèspoons brown sugar
- 1 tèaspoon toastèd sèsamè oil (optional)
- 1/3 cup crèamy pèanut buttèr
- 3 packs ramèn noodlès (3 ouncès èach), discard thè flavor packèts.
- 2 grèèn onions , thinly slicèd
- 2 tablèspoons choppèd cilantro
- 1/2 cup choppèd pèanuts
Instructions
- Hèat 1 tablèspoon oil to 4 or 5 quart dutch ovèn or stock pot ovèr mèdium until shimmèring. Add thè mushrooms, swèèt potatoès, and pèppèrs and stir to mix. Covèr, and cook for 8 to 10 minutès, or until thè mushrooms havè givèn off thèir liquid, and thè swèèt potato dicès arè soft.
- Scootch thè vègètablès asidè and add 1 tablèspoon oil to thè clèarèd arèa. Add thè gingèr, garlic, curry pastè, pimènton and turmèric to thè oil and stir until it crèatès a fragrant pastè, 30-60 sèconds.
SEE MORE >>> https://soupaddict.
0 Response to "VèGèTARIAN THAI PèANUT SOUP"
Posting Komentar