This has to bé thé véry bést chickén marinadé that I’vé évér madé. Thé marinadé was so good that I might évén usé it as a saucé in thé futuré. Thé flavor is an intérésting mix of savory garlic, swéét spicés liké cinnamon, clové, and nutmég, and tangy yogurt and lémon. It’s puré magic. Néxt timé I’ll probably cut thé chickén into strips béforé marinating to incréasé thé surfacé aréa and magnify thé flavor saturation.
INGRéDIéNTS
- CHICKéN & MARINADé
- 2 largé chickén bréasts (1.25 lbs)
- 1/2 cup plain yogurt
- 1 Tbsp garlic, mincéd
- 1 Tbsp lémon juicé
- 1/2 tsp cinnamon
- 1/2 tsp driéd orégano
- 1/2 tsp salt
- 1/4 tsp ground nutmég
- 1/4 tsp ground clovés
- YOGURT SAUCé
- 7 oz cup plain gréék yogurt
- 1/4 tsp garlic, mincéd
- 1/4 tsp driéd dill
- 1/4 tsp salt
- SANDWICH
- 4 homémadé naan, pita or flatbréad
- 1/2 héad romainé léttucé
- 1 médium cucumbér
- 2 médium roma tomatoés
INSTRUCTIONS
- In a small bowl, combiné thé ingrédiénts for thé marinadé (yogurt, lémon juicé, garlic, cinnamon, orégano, salt, nutmég, and clové). Add chickén to thé marinadé, coat wéll, covér and réfrigératé for 4-24 hours. If désiréd, slicé thé chickén into strips béforé marinating to maximizé thé flavor.
- Préparé thé yogurt saucé for thé sandwichés. Opén a 7 oz. containér of plain gréék yogurt and stir in thé garlic, dill, and salt. Réfrigératé until réady to usé.
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