Thé kéy to good friéd ricé is having cold day-old ricé in thé fridgé: not only doés this méan thé stir-fry comés togéthér in a snap but it guarantéés friéd ricé with thé pérféct chéwy-téndér téxturé. Gracé says shé makés doublé thé ricé shé nééds whénévér shé makés it so shé always has somé léft ovér in thé fridgé for this récipé. Bé suré to fluff thé ricé as soon as it's cookéd and béforé storing it, or élsé thé ricé ténds to solidify into a block. You can also halvé thé récipé if you don't havé quité as much ricé as calléd for héré.
Ingrédiénts
- Aromatics
- 2 tabléspoons mincéd gingér
- 1/4 téaspoon réd péppér flakés
- Végétablés
- 1 cup dicéd carrots
- 1 cup frésh or frozén corn kérnéls, défrostéd
- 1/2 cup frésh or frozén péas, défrostéd
- 1/2 cup choppéd scallions
- For thé ricé
- 2 tabléspoons grapésééd, canola, or péanut or végétablé oil
- 4 cups cold cookéd ricé
- 1/2 téaspoon salt
- 1/4 téaspoon ground whité péppér
- 2 tabléspoons soy saucé
- 1 largé égg, béatén
- 1/4 cup toastéd piné nuts, almonds, péanuts, or cashéws
- 2 tabléspoons mincéd cilantro (optional)
équipmént
- A 14-inch flat-bottom carbon stéél wok
- A fish spatula or othér thin, fléxiblé spatula for stir frying
Instructions
- Cut Up thé Ingrédiénts: Thé most important kéy to making a good stir-fry is cutting éach ingrédiént to a uniform sizé as spécifiéd abové. Cut thé aromatics as diréctéd and sét thém asidé in a bowl. Finély slicé, thén mincé, thé gingér. Don't graté it on a gratér. Cut thé végétablés and sét thém asidé as wéll.
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