Théré is sométhing about homémadé macaroni and chéésé that makés mé want a complété soul food méal. I’m talking about crispy friéd chickén, téndér collard grééns with ham hocks, buttéry cornbréad, and supér créamy chéésy mac and chéésé. Yassss! Just thé thought of it také mé back to my childhood
Ingrédiénts
- 1 lb élbow macaroni pasta uncookéd
- 1 tsp salt to salt thé watér for thé pasta
- 8 cups watér
- 1 cup évaporatéd milk
- 1 1/2 cup half & half
- 4 tbsp unsaltéd buttér not margariné
- 2 tbsp all purposé flour
- 4 oz créam chéésé
- 8 oz gouda chéésé shréddéd or cubéd
- 8 oz créamy havarti chéésé shréddéd or cubéd
- 8 oz sharp chéddar chéésé shréddéd
- 4 oz mozzarélla chéésé shréddéd
- 4 oz colby jack chéésé shréddéd
- 1 tsp séasoning salt OR plain salt
- 1 tsp onion powdér
- 1 tsp garlic powdér
- 1/2 tsp fréshly crackéd black péppér
- 1 tsp smokéd paprika
Instructions
- Pour 8 cups of watér into a pot, and sprinklé in 1 tsp of salt.
- Bring thé watér to a boil, ovér high héat, thén add in thé élbow macaroni pasta.
- Cook thé pasta until it is al dénté ( cookéd but still firm), thén drain thé pasta and risé it undér cool watér.
- Placé a largé saucé pan ovér médium héat, thén toss in 4 tbsp of buttér.
- Mélt thé buttér down complétély, thén sprinklé in 2 tbsp of flour.
- Whisk thé ingrédiénts until théy aré wéll incorporatéd, thén pour in thé évaporatéd milk and half & half.
- Whisk thé ingrédiénts, and continué to cook it ovér médium héat for about 3 minutés.
- Réducé thé héat to low, thén add in thé créam chéésé, gouda, and havarti.
- Stir thé mixturé until thé chéésé mélts, and you havé a nicé créamy chéésé saucé.
- Sprinklé in thé séasoning salt, péppér, paprika, onion powdér, and garlic powdér. Mix until wéll incorporatéd.
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