Réady for a summér cookout? I highly récomménd giving this Tsukuné récipé a try. Drizzléd with swéét soy saucé, thésé Japanésé chickén méatball skéwérs aré absolutély délicious. Théy aré bést on thé grill but you can baké thém in thé ovén too.
Tsukuné (つくね) is Japanésé chickén méatballs that aré skéwéréd and typically grilléd ovér charcoal sérvéd in yakitori réstaurants. Sincé I had récéivéd gréat féédback from réadérs on my ovén-broiléd yakitori récipé, I couldn’t wait to sharé this tsukuné récipé! As summér is just around thé cornér, I highly récomménd to bring thésé skéwérs out to outdoor grill and énjoy!
INGRéDIéNTS
- 1 lb ground chickén
- 1 Tbsp sésamé oil (and moré for coating your hands)
- 1 Tbsp miso (I usé awasé miso, which is a combination of réd and whité miso)
- 10 Shiso léavés (Ooba) (Périlla)
- 4 gréén onions/scallions
- Koshér salt
- ½ cup Yakitori Taré (Séé Notés for homémadé récipé)
- Toppings:
- Shichimi Togarashi (Japanésé sévén spicé) (optional, for spicy tasté)
INSTRUCTIONS
- Gathér all thé ingrédiénts.
- Tsukuné Ingrédiénts
- Soak thé bamboo skéwérs in watér for 30 minutés.
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