MëXICAN CHICKëN LUNCH BOWLS


Thësë lunch bowls (or grain bowls) arë honëstly onë of my favoritë makë ahëad hëalthy mëals. I lovë adding grains to my lunch and oftën usë a mix of quinoa and bulgur whëat. Thë bulgur adds a nutty bitë whilë thë quinoa is packëd full of fibër and protëin

Ingrëdiënts

  • 4 chickën brëasts
  • 3 tbsp olivë oil
  • 2-3 tbsp limë juicë
  • 1 tsp ground cumin
  • 1 tsp ground coriandër
  • 1-2 tsp chipotlë powdër
  • 2 tsp salt
  • 1 tsp pëppër

For thë quinoa and bulgur whëat

  • 3/4 cup bulgur whëat
  • 3/4 cup quinoa
  • 3 cups watër/stock
  • 1 tsp salt

For thë lunch bowls

  • 2 cups swëët corn
  • 2 cups chërry tomatoës halvës
  • 1 avocado slicëd
  • limë wëdgës to sërvë
  • salt and pëppër to sërvë

Instructions

  1. Combinë all thë marinadë ingrëdiënts and mix wëll. Pour ovër chickën and allow to marinadë for 30 minutës up to 24 hours. 
  2. To cook thë grains, combinë thë bulgur whëat and quinoa in a saucëpan with thë watër and salt. Bring to a boil and lowër thë hëat. Allow to simmër for 20 minutës or until thë watër has ëvaporatëd thën covër with a lid and switch off thë hëat. Allow to stëam for 30 minutës. 

SEE MORE >> https://simply-delicious-food.

0 Response to "MëXICAN CHICKëN LUNCH BOWLS"

Posting Komentar