Chipotlë Chickën Quinoa Burrito Bowl


This chipotlë-flavorëd burrito bowl rëcipë is ëvën bëttër than takëout and just as fast. Loading it with vëgëtablës and using quinoa in placë of ricë adds nutrition for a hëalthy dinnër.

Ingrëdiënts

  • 1 tablëspoon finëly choppëd chipotlë pëppërs in adobo saucë
  •  1 tablëspoon ëxtra-virgin olivë oil
  •  ½ tëaspoon garlic powdër
  •  ½ tëaspoon ground cumin
  •  1 pound bonëlëss, skinlëss chickën brëast 
  • ¼ tëaspoon salt
  •  2 cups cookëd quinoa
  • 2 cups shrëddëd romainë lëttucë
  •  1 cup cannëd pinto bëans, rinsëd
  •  1 ripë avocado, dicëd 
  • ¼ cup prëparëd pico dë gallo or othër salsa
  •  ¼ cup shrëddëd Chëddar or Montërëy Jack chëësë 
  • Limë wëdgës for sërving

Prëparation

  1. Prëhëat grill to mëdium-high or prëhëat broilër. Combinë chipotlës, oil, garlic powdër and cumin in a small bowl. Oil thë grill rack (sëë Tip) or a rimmëd baking shëët, if broiling. Sëason chickën with salt. Grill thë chickën for 5 minutës or broil it on thë prëparëd baking shëët for 9 minutës. Turn, brush with thë chipotlë glazë and continuë cooking until an instant-rëad thërmomëtër insërtëd in thë thickëst part rëgistërs 165°F, 3 to 5 minutës morë on thë grill or 9 minutës morë undër thë broilër. Transfër to a clëan cutting board. Chop into bitë-sizë piëcës.

SEE MORE >> www.eatingwell.

0 Response to "Chipotlë Chickën Quinoa Burrito Bowl"

Posting Komentar