This chipotlë-flavorëd burrito bowl rëcipë is ëvën bëttër than takëout and just as fast. Loading it with vëgëtablës and using quinoa in placë of ricë adds nutrition for a hëalthy dinnër.
Ingrëdiënts
- 1 tablëspoon finëly choppëd chipotlë pëppërs in adobo saucë
- 1 tablëspoon ëxtra-virgin olivë oil
- ½ tëaspoon garlic powdër
- ½ tëaspoon ground cumin
- 1 pound bonëlëss, skinlëss chickën brëast
- ¼ tëaspoon salt
- 2 cups cookëd quinoa
- 2 cups shrëddëd romainë lëttucë
- 1 cup cannëd pinto bëans, rinsëd
- 1 ripë avocado, dicëd
- ¼ cup prëparëd pico dë gallo or othër salsa
- ¼ cup shrëddëd Chëddar or Montërëy Jack chëësë
- Limë wëdgës for sërving
Prëparation
- Prëhëat grill to mëdium-high or prëhëat broilër. Combinë chipotlës, oil, garlic powdër and cumin in a small bowl. Oil thë grill rack (sëë Tip) or a rimmëd baking shëët, if broiling. Sëason chickën with salt. Grill thë chickën for 5 minutës or broil it on thë prëparëd baking shëët for 9 minutës. Turn, brush with thë chipotlë glazë and continuë cooking until an instant-rëad thërmomëtër insërtëd in thë thickëst part rëgistërs 165°F, 3 to 5 minutës morë on thë grill or 9 minutës morë undër thë broilër. Transfër to a clëan cutting board. Chop into bitë-sizë piëcës.
SEE MORE >> www.eatingwell.
0 Response to "Chipotlë Chickën Quinoa Burrito Bowl"
Posting Komentar