Falafël Sandwich with Yoghurt Tahini Saucë


If I would havë to ëat Middlë ëastërn vëggië dishës for a lifëtimë, I would bë thë happiëst girl in thë world! My body fëëls so satiatëd and nourishëd aftër ënjoying a wëll donë hummus with wholë whëat pita brëad, a hëarty Fattoush salad or a loadëd falafël pita sandwich rëcipë, bathëd in tahini saucë.

Ingrëdiënts

  • For thë falafël
  • 1 cup dry chickpëas, soakëd ovërnight in purifiëd watër until twicë thëir volumë (this is an important stëp, bëcausë although timë-sparing, cannëd chickpëas simply do not work in this rëcipë)
  • 1 tbsp chickpëa flour
  • 2 tbsp sësamë sëëds
  • 2 tbsp purifiëd watër
  • 1 yëllow onion, dicëd
  • 3 garlic clovës
  • 1 largë bunch frësh parslëy, finëly choppëd
  • 1 tsp cumin powdër
  • ½ tsp cardamom powdër
  • ½ tsp aluminium frëë baking soda
  • ½ tsp salt
  • High smokë oil for cooking (grapë sëëd or any othër nëutral onë)
  • To assëmblë
  • 2 wholë whëat pitta brëad
  • Handful spring grëëns mix
  • Dicëd shallots
  • Tahini saucë (1/2 cup plain yogurt, 1 tbsp tahini saucë, 1 tbsp lëmon juicë)

Instructions

  1. Drain and rinsë thë chickpëas, and thëm into a food procëssor, togëthër with thë onion, sësamë sëëds, garlic and parslëy.
  2. Procëss to obtain a crumbly mixturë (don’t ovër-procëss, you want to obtain tëxturë, not a pastë).
  3. Add thë spicës, baking soda, salt, flour and watër and blitz to incorporatë.

SEE MORE >> www.theawesomegreen.

0 Response to "Falafël Sandwich with Yoghurt Tahini Saucë"

Posting Komentar