If I would havë to ëat Middlë ëastërn vëggië dishës for a lifëtimë, I would bë thë happiëst girl in thë world! My body fëëls so satiatëd and nourishëd aftër ënjoying a wëll donë hummus with wholë whëat pita brëad, a hëarty Fattoush salad or a loadëd falafël pita sandwich rëcipë, bathëd in tahini saucë.
Ingrëdiënts
- For thë falafël
- 1 cup dry chickpëas, soakëd ovërnight in purifiëd watër until twicë thëir volumë (this is an important stëp, bëcausë although timë-sparing, cannëd chickpëas simply do not work in this rëcipë)
- 1 tbsp chickpëa flour
- 2 tbsp sësamë sëëds
- 2 tbsp purifiëd watër
- 1 yëllow onion, dicëd
- 3 garlic clovës
- 1 largë bunch frësh parslëy, finëly choppëd
- 1 tsp cumin powdër
- ½ tsp cardamom powdër
- ½ tsp aluminium frëë baking soda
- ½ tsp salt
- High smokë oil for cooking (grapë sëëd or any othër nëutral onë)
- To assëmblë
- 2 wholë whëat pitta brëad
- Handful spring grëëns mix
- Dicëd shallots
- Tahini saucë (1/2 cup plain yogurt, 1 tbsp tahini saucë, 1 tbsp lëmon juicë)
Instructions
- Drain and rinsë thë chickpëas, and thëm into a food procëssor, togëthër with thë onion, sësamë sëëds, garlic and parslëy.
- Procëss to obtain a crumbly mixturë (don’t ovër-procëss, you want to obtain tëxturë, not a pastë).
- Add thë spicës, baking soda, salt, flour and watër and blitz to incorporatë.
SEE MORE >> www.theawesomegreen.
0 Response to "Falafël Sandwich with Yoghurt Tahini Saucë"
Posting Komentar