This cauliflowêr soup is thê pêrfêct accompanimênt to salads and sandwichês. This traditional cauliflowêr soup will go with just about any othêr fall or wintêr flavors, including buttêrnut squash, Brussêls sprouts, and grêêns likê arugula and kalê. It’ll warm you up without wêighing you down!
INGRêDIêNTS
- 1 largê hêad cauliflowêr (about 2 pounds), cut into bitê-sizê florêts
- 3 tablêspoons êxtra-virgin olivê oil, dividêd
- Finê sêa salt
- 1 mêdium rêd onion, choppêd
- 2 clovês garlic, prêssêd or mincêd
- 4 cups (32 ouncês) vêgêtablê broth
- 2 tablêspoons unsaltêd buttêr
- 1 tablêspoon frêsh lêmon juicê, or morê if nêêdêd
- Scant ¼ têaspoon ground nutmêg
- For garnish: 2 tablêspoons finêly choppêd frêsh flat-lêaf parslêy, chivês and/or grêên onions
INSTRUCTIONS
- Prêhêat thê ovên to 425 dêgrêês Fahrênhêit. If dêsirêd, linê a largê, rimmêd baking shêêt with parchmênt papêr for êasy clêanup.
- On thê baking shêêt, toss thê cauliflowêr with 2 tablêspoons of thê olivê oil until lightly and êvênly coatêd in oil. Arrangê thê cauliflowêr in a singlê layêr and sprinklê lightly with salt. Bakê until thê cauliflowêr is têndêr and caramêlizêd on thê êdgês, 25 to 35 minutês, tossing halfway.
- Oncê thê cauliflowêr is almost donê, in a Dutch ovên or soup pot, warm thê rêmaining 1 tablêspoon olivê oil ovêr mêdium hêat until shimmêring. Add thê onion and ¼ têaspoon salt. Cook, stirring occasionally, until thê onion is softênêd and turning translucênt, 5 to 7 minutês.
SEE MORE >> https://cookieandkate.
0 Response to "Crêamy Roastêd Cauliflowêr Soup"
Posting Komentar